Püf Noktaları



  1. Hamur açarken merdane yerine içi buz gibi su dolu bir şişeyi kullanırsanız hamurunuz daha kolay açılır.
  2. Pişirilen sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da limon suyu koyun.
  3. Hazırlanan omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
  4. Yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın. Çünkü yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besindir.
  5. Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmaz.
  6. Unların böceklenmemesi için, un kavanozunun içine bir adet defne yaprağı koyun.
  7. Yumurtaları haşlarken çatlamaması için, suyun içine bir çorba kaşığı sirke koyun.
  8. Fırında patates yapmadan önce 15 dakika haşlayın ve çatal ile delerseniz daha kolay pişer.
  9. Çok fazla patatesiniz varsa torbanın içine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önlersiniz.
  10. Hazırlanan sosların harika bir tat oluşturmasını istiyorsanız soya ve susam yağı kullanabilirsiniz. Yalnız bu yağların yüksek ısıda pişirilmemesi gerekir.
  11. Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun süre de saklayabilirsiniz. Pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
  12. Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışıma yumurta ilave edin. 
  13. Yemek pişirirken hemen tuz ve şekeri koymayın. Çünkü bunlar yemeklerin pişmesini geciktirir.
  14. Soğanın daha lezzetli olmasını istiyorsanız kavururken içine biraz şeker ilave edin.
  15. Limon suyu etleri yumuşatır. Ayrıca yoğurtla terbiye etmekte eti yumuşatır.
  16. Köftenin daha lezzetli olması için köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Et suyu varsa ona koyun.
  17. Sert etleri çabuk pişirmek için tencereye bir parça ekmek atın. 
  18. Ekmeklerinizin ekmek kutusunda küflenmemesi için ekmek kutusuna bir kaba koyduğunuz tuzu koyun.
  19. Salataya soğan koymadan önce soğanı bir süre buzlukta bekletin. Hem gözleriniz yanmaz, hem daha lezzetli olur hemde daha parlak görünür.
  20. Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin.
  21. Sarımsaklarınızın her zaman elinizin altında hazır olmasını istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize ve salatalarınıza ayrı bir lezzette katar.
  22. Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin.
  23. Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız tencereye bir kaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çeker.
  24. Patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
  25. Böreğinizin lezzetli ve kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat bekletin. Hatta bir gece önceden bekletmek daha da iyidir.

Hiç yorum yok: