- 1 paket fırın makarna
- 3 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım paket margarin yada tereyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 3 adet yumurta
- 750 gram süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 litre sıcak su
Hazırlanışı:
- Tencereye 1 litre sıcak su koyun.
- Makarnayı tencerede haşlayın.
Beşamel Sos Hazırlığı:
- Bir tencere yada tavaya margarini yada tereyağını koyup eritin.
- İçine unu yavaş yavaş dökün ve 1-2 dakika iyice karıştırın ve ocağı kapatın.
- Sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Makarnalar haşlanınca süzün ve soğuk suda yıkayın.
- Makarnayı derin bir kaba alın.
- Beşamel sosun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın.
- Sosun yarısını makarnanın üzerine dökün.
- Kalan sosa rendelenmiş beyaz peyniri, karabiberi serpin ve iyice karıştırın.
- Makarnayı bir borcama yerleştirin.
- Beşamel sosun geri kalanını da makarnanın üzerine iyice yayın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder