2 Mart 2012 Cuma

Fırın Makarna (5 kişilik)

Malzemeler:

  • 1 paket fırın makarna
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım paket margarin yada tereyağı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 750 gram süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 litre sıcak su

Hazırlanışı:

  • Tencereye 1 litre sıcak su koyun.
  • Makarnayı tencerede haşlayın.

Beşamel Sos Hazırlığı:

  • Bir tencere yada tavaya margarini yada tereyağını koyup eritin.
  • İçine unu yavaş yavaş dökün ve 1-2 dakika iyice karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Makarnalar haşlanınca süzün ve soğuk suda yıkayın.
  • Makarnayı derin bir kaba alın.
  • Beşamel sosun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın.
  • Sosun yarısını makarnanın üzerine dökün.
  • Kalan sosa rendelenmiş beyaz peyniri, karabiberi serpin ve iyice karıştırın. 
  • Makarnayı bir borcama yerleştirin.
  • Beşamel sosun geri kalanını da makarnanın üzerine iyice yayın. 
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: