2 Mart 2012 Cuma

Kalbura Bastı (10 kişilik)

Malzemeler:
4 bardak un
1 paket margarin
3/4 su bardağı irmik
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
2 su bardağı şeker
2 bardak su
1/4 limon suyu

Hazırlanışı:
Bir tencereye şeker, su ve çeyrek limon dilimi ekleyin ve kaynatın.
Karışım kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocaktan alın.
Bir kaba un koyup ortasına pudra şekerini, kabartma tozunu, irmiği, yumurtayı ve margarini ekleyin.
Karışımı iyice yoğurun ve tezgahın üzerine alarak iki parçaya bölün.
Böldüğünüz hamurları rulo şeklinde uzatın.
Uzattığınız hamurları ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölün ve her parçayı hafif yuvarlayın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Küçük hamur parçalarını rendenin üzerinde yuvarlayarak şekillendirin ve tepsiye dizin.
Tatlıları önceden 170 derece ısıtılmış fırına verin ve 25 dakika pişirin.
Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ve üzerinde şerbeti gezdirerek soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok: