12 Mart 2012 Pazartesi

Özbek Pilavı (5-6 kişilik)

Malzemeler:

  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 2 tane havuç
  • 2 tane soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın yada dal tarçın
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • Pirinci ılık suda ıslatıp 10-15 dakika bekletin sonra soğuk suda yıkayın ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
  • Soğanı küp küp doğrayın.
  • Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.
  • Soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Dana kuşbaşıları küçük kuşbaşı şeklinde kesin.
  • Havuçları rendeleyin.
  • Tencereye önce havucu ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Etleri ekleyin ve havuçlar rengini bırakana kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
  • Pirinçleri de etlerin üzerine ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi serpin ve karıştırın.
  • 3 su bardağı suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: