- 200 gram dana kuşbaşı
- 2 tane havuç
- 2 tane soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın yada dal tarçın
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
- Pirinci ılık suda ıslatıp 10-15 dakika bekletin sonra soğuk suda yıkayın ve bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın.
- Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.
- Soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dana kuşbaşıları küçük kuşbaşı şeklinde kesin.
- Havuçları rendeleyin.
- Tencereye önce havucu ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
- Etleri ekleyin ve havuçlar rengini bırakana kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
- Pirinçleri de etlerin üzerine ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi serpin ve karıştırın.
- 3 su bardağı suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder