12 Mart 2012 Pazartesi

Tas Kebabı (4-5 kişilik)

Malzemeler:
600 gram dana kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
2 su bardağı sıcak suyu tavaya dökün.
Etleri sıcak suda yaklaşık 10 dakika orta ateşte haşlayın.
Haşlanan etleri suyun altında yıkayıp süzdürün.
Soğanı ince ve küçük küçük doğrayın.
Tencereye tereyağını dökün ve kızdırın.
Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyin ve karıştırın.
Unu, tuzu ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu döküp ve süzdüğünüz etleri ilave edin.
Orta ateşte 30-35 dakika pişirin.
Pişme işleminden sonra yemeği sosu ile bir kaba alın.
Bu arada patatesi büyük küpler halinde doğrayın ve patatesleri ayrı bir tavada kızartın.
Kızaran patatesleri yemeğin üzerine alarak servis yapın.

2 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

canım nefıs gorunuyor ellerıne sağlık harıka olmus

İnci AVA ÇETİNER dedi ki...

teşekkür ederim...