6 Mart 2012 Salı

Kayısı Kompostosu (6-8 kişilik)

Malzemeler:
Yarım kilo kayısı
1 kilo şeker
1 litre su

Hazırlanışı:
1 litre sıcak suyu tencereye dökün.
Çekirdekleri alınmış kayısıyı tencereye koyun.
Kayısıları sıcak suda 5-10 dakika bekletin.
Tencereyi ocağa alarak orta ateşte kayısılar yumurta sarısı kıvamına gelene kadar 10-12 dakika kaynatın.
Kayısılar pişince şekeri ilave edin.
Bir iki taşım karıştırarak kaynatın ve ocağı kapatın.
Pişen kompostoyu soğumaya bırakın.
Soğuk olarak servis yapın.

2 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

bu komposto şimdi yanımda olacaktı ohh mıs gıbı kokusu burnuma kadar geldı ellerıne sağlık canım

İnci AVA ÇETİNER dedi ki...

:)